Lakkoavustusten käsittely

24.5.2022

Lakkoavustusten hakeminen alkaa lakon jälkeen (10.05.2022). Lakossa ollut jäsen hakee avustusta omaJHL:n kautta ja se tulee hyväksyttäväksi omaYhdistykseen sille yhdistykselle, johon jäsen kuuluu. Huomioitavaa on, että jäseniä on ns. väärissä yhdistyksissä, eli kaikille yhdistyksille voi tulla avustushakemuksia

Muistattehan, että (ainakin ensimmäiset) jäsenmaksut tulee olla maksettuna ennen kuin hakemus voidaan hyväksyä! Tämän tiedon näkee vain jäsenasiainhoitaja ja on hyvä tarkistaa ainakin uusien jäsenten kohdalla.
Yksi keino on, että otatte listan uusista jäsenistä ja jäsenasiainhoitaja tarkistaa heidän jäsenmaksunsa. Lakkoavustushakemuksessa ei ole lisätietokenttää, johon voisi merkitä tiedon esim. palkkalaskelmassa näkyvästä perinnästä.

Liitteissä ohjeet hakemuksien käsittelyyn, lakkoavustuksen hakeminen ja kirjautuminen omaJHL:ään, sekä kenelle maksetaan.

JHL:n opiskelijajäsenet ja keikkatyöntekijät,  jotka ovat kieltäytyneet lakkopaikkakunnalla lakon aikana lakonalaisista työtehtävistä ovat oikeutettuja lakkoavustukseen (HUOM! Lakon pitää olla JHL:n julistama ja JHL:n jäsenyyden tulee olla alkanut ennen lakon alkamista). Tarjottu työvuoro pitää olla todennettavissa kirjallisesti tai kuvallisesti (esim. kuvaruutukaappaus tekstiviestistä tai sähköpostiviesti/kuva työtarjouksesta), dokumentti liitetään lakkoavustushakemukseen. Verkkolinkin hakemukseen saa aluetoimistosta etelasuomi@jhl.fi

Muiden SAK:laisten liittojen jäsenet saavat tilattua linkin hakemukseen aluetoimistolta etelasuomi@jhl.fi